Kávé, Mámor, Itália

Kávézás és barangolás Olaszországban!

Kávés ricotta torta

2020. január 08. 10:58 - Nicola Venerdi

A giallozafferano blog-on található sütemény egy krémes Caffé Borbone kávéval készült ricotta torta a friss túró és a kávé kellemes aromájával. A gyorsan elkészíthető könnyű sütemény majdnem úgy néz ki, mint egy puding, glutén- és élesztőmentes, tökéletes reggelire, snacknek vagy az ebéd végére. Egy izgalmas zamatos illat és olyan íz, amely soha nem okoz csalódást.

torta2.jpg

 A sütemény elkészítéséhez a Caffé Borbone Moka Borbone kávé keverékét használták, amelynek kiegyensúlyozott és testes íze, valamint kifinomult, élénk és intenzív karaktere jól feldobja ezt a túrós pitét és harmonikusan passzol is hozzá. A különféle kávéval készült süteményekről egyébként általánosságban is elmondható, hogy frissen főzött valódi és minőségi kávéval sokkal jobbak, mint instant kávékkal.

Hozzávalók

500 g ricotta
3 tojás
20 g kukoricakeményítő
130 g cukor
70 ml tej
35 ml kávé (1 csésze kávé)
keserű kakaópor 

Eszközök

Szita
Elektromos habverő
22/24 cm átmérőjű tortaforma 

torta.jpg

Elkészítése

Készítse el az espresso kávét és hagyja lehűlni. Egy tálban dolgozza össze az elektromos habverővel a tojást a cukorral, hogy teljesen feloldódjon benne és habos állagú legyen.

A ricottát egy szűk hálószitával szitálja át, majd adja hozzá a tojáskeverékhez és a habverővel szintén jól keverje össze vele. Utána adja hozzá a tejet és a kávét, és végül a szitált kukorica keményítőt és az egészet krémes állagúra keverje össze. 

A sütőformába tegyen sütőpapírt, majd öntse bele a keveréket és simítsa el benne szépe egyenletesen. Előmelegített sütőben süsse 170 ° C-on kb. 60 percig. A torta tetejének aranyszínűnek kell lennie, a ricottának pedig jól át kell sülnie. Ellenőrizze a torta állapotát egy fogpiszkálóval.

Ha megsült, hagyja kihűlni, szórja meg a tetejét keserű kakaóval, és felszeletelve tálalja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caffeitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr5615398776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása