A giallozafferano blog-on található sütemény egy krémes Caffé Borbone kávéval készült ricotta torta a friss túró és a kávé kellemes aromájával. A gyorsan elkészíthető könnyű sütemény majdnem úgy néz ki, mint egy puding, glutén- és élesztőmentes, tökéletes reggelire, snacknek vagy az ebéd végére. Egy izgalmas zamatos illat és olyan íz, amely soha nem okoz csalódást.
A sütemény elkészítéséhez a Caffé Borbone Moka Borbone kávé keverékét használták, amelynek kiegyensúlyozott és testes íze, valamint kifinomult, élénk és intenzív karaktere jól feldobja ezt a túrós pitét és harmonikusan passzol is hozzá. A különféle kávéval készült süteményekről egyébként általánosságban is elmondható, hogy frissen főzött valódi és minőségi kávéval sokkal jobbak, mint instant kávékkal.
Hozzávalók
500 g ricotta
3 tojás
20 g kukoricakeményítő
130 g cukor
70 ml tej
35 ml kávé (1 csésze kávé)
keserű kakaópor
Eszközök
Szita
Elektromos habverő
22/24 cm átmérőjű tortaforma
Elkészítése
Készítse el az espresso kávét és hagyja lehűlni. Egy tálban dolgozza össze az elektromos habverővel a tojást a cukorral, hogy teljesen feloldódjon benne és habos állagú legyen.
A ricottát egy szűk hálószitával szitálja át, majd adja hozzá a tojáskeverékhez és a habverővel szintén jól keverje össze vele. Utána adja hozzá a tejet és a kávét, és végül a szitált kukorica keményítőt és az egészet krémes állagúra keverje össze.
A sütőformába tegyen sütőpapírt, majd öntse bele a keveréket és simítsa el benne szépe egyenletesen. Előmelegített sütőben süsse 170 ° C-on kb. 60 percig. A torta tetejének aranyszínűnek kell lennie, a ricottának pedig jól át kell sülnie. Ellenőrizze a torta állapotát egy fogpiszkálóval.
Ha megsült, hagyja kihűlni, szórja meg a tetejét keserű kakaóval, és felszeletelve tálalja.