Kávé, Mámor, Itália

Kávézás és barangolás Olaszországban!

Köszöntő, avagy Ave Olvasó!

2016. december 03. 15:33 - Nicola Venerdi

Üdvözlünk a „Kávé, mámor, Itália” oldalon, melyet az Olaszország, olasz kávék, olasz életstílus, ételek és tárgyak iránti szerelem hozott létre, annak érdekében, hogy a magyar emberek is jobban megismerhessék Itáliát és az ország több ezer éves múltra visszatekintő kultúráját.

firenze_pontevecchio.jpg

Elcsépelt gondolatnak hangzik, hogy a déli emberek a temérdek napsütéstől boldogabbak és jobb kedvűek, de az igazsága azt hiszem, vitathatatlan. Nem szabad azonban elfeledkezni a szinte kimeríthetetlen történelmi és kulturális örökségről sem, ami mindenen rajta hagyja a keze nyomát, és elkerülhetetlenül a maga képére gyúrja az embert. Aki nap, mint nap több száz éves épületek mellett, egykori római utak alapjaira épült utcákon biciklizik végig, olyan középkori dóm árnyékában hajtja fel a reggeli espressóját, melynek megpillantása turisták százezreinek az év eseményét jelenti, és antik freskótöredékekkel díszített irodában dolgozik, az szinte állandó kapcsolatban él a múlttal, a művészetekkel, és hazája kulturális örökségével. Ez a tény pedig mind a gondolkozását, mind az ízlésvilágát teljesen átformálja. Nem véletlen, hogy a formatervezésben is az olaszok a világ legismertebb szakemberei, s talán még a legendás ráérősségük is ebből a sajátosságból fakad.
Mikor is éltek itt az etruszkok? Mikor vonult át a tájon Hannibál? 2000 vagy 2500 éve? Úgy beszélnek róluk, mintha mindez tegnap lett volna. A földből állandóan ókori tárgyakat fordít ki az eke, vagy az ásó, és senki sem lepődik meg rajta; mintha az előző tulajdonos hagyott volna ott valamit.
Ha tervezni kell, vagy határidőről van szó, valahogy mindent egy másik idősíkon értelmeznek. 15 nap, ami lehet, hogy 10, de lehet, hogy 20, vagy esetleg egy hónap, de minek is sietni, a dolgok nem futnak el. Lassan siess – hangzik a reneszánsz mondás, és minden bizonnyal igaza is van. Stresszes mindennapjainkban mi is tanulhatnánk belőle.

Az oldalon az olasz kávék (és úgy általában a kávézás) és az utazási élmények mellett helyet kaptak az olaszokról szóló, ill. olaszok által készített filmek és könyvek, és természetesen a nem kevésbé híres olasz konyha. A hírek között Itália aktuális történéseiből csemegézünk, programajánlónkban pedig a különböző olasz vonatkozású eseményekről tájékoztatást nyújtani. Fentiek mellett minél több hasznos információt is szeretnénk összegyűjteni, ami legfőképpen az Olaszországba utazóknak nyújthat segítséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caffeitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr7312019143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása