Kávé, Mámor, Itália

Kávézás és barangolás Olaszországban!

Italia in Miniatura Rimini – Ha már nagyon unná a tengert és a napozást

2017. augusztus 15. 09:47 - Nicola Venerdi

A szórakozni vágyók egyik első számú olaszországi paradicsomaként számon tartott Rimini és környéke számos egyéb érdekes kikapcsolódási lehetőséget is kínál azok számára, akik a nyaralásukat tartalmasan, és nem pusztán a hasukat süttetve kívánják eltölteni. Gazdag kínálatában, legyen szó kultúráról, gasztronómiáról, sportról vagy éppen különböző műemlékek megtekintéséről, bizonyára mindenki megtalálja az ízlésének és elképzeléseinek megfelelő programot. A bőséges választék egyik legérdekesebbje a Rimini északi részén, a Viserba városrészben található „Italia in Miniatura” nevű óriási szórakoztató park, mely a nevét, a félszigetet bonsai méretben bemutató Mini Italia makett-országról kapta.

italiainminiatura2016.jpg

Az eredeti csizma alakot hűen követő, tengert imitáló vízzel körülvett szigetecskén az ország ismert városainak fő látványosságait építették fel 1-1,5 m magasságú épületekként; a képeslapokról ismerős műemlékek között a látogatók kis utakon kanyaroghatnak, és afféle Gullivernek érezhetik magukat a Liliputiak országában. Bekukkanthatnak többek között a Colosseum belsejébe, vagy éppen egy AIDA előadásra a veronai arénában, fél perc alatt körbejárhatják a pisai Csodák terét, és madártávlatból vehetik szemügyre a római Szent Péter bazilikát, vagy a veszélytelen dombocskává zsugorodott Vezúvot.

caffe-ad-blog_copy.jpg

Az épületek kivétel nélkül nagyon aprólékos kidolgozásúak és élethűek, a valóság-érzet kedvéért pedig az utcákon aprócska autók és emberkék láthatók. A mindenre odafigyelő tervezők természetesen a folyókat sem felejtették el, a változatos és buja növényzetet külön extraként sok ezer bonsai fácska és bokor jeleníti meg.

italia-in-miniatura_tif.jpg

A kicsi sziget méretűre zsugorított Itáliában való bolyongás nagyon érdekes és egyben hasznos élmény is, hiszen a maketteket nézve ki-ki eldöntheti, mi az, amit a valóságban is látni szeretne, és az irányok ill. méretarányok segítségével arról is képet kaphat, hogy merre induljon el, és, hogy nagyjából mennyit kell utaznia. Újabb dimenziót megnyitva a magasban eközben vidámparkokat idéző kisvasút köröz, melynek ablakaiból pazar panoráma nyílik Itália kicsinyített mására.

fil-zoom_png-3-crp992x515-italia-miniatura-2.jpg

Belemelegedve a miniatúrák tanulmányozásába az „Europa in miniatura” részben Európa számos csodáját is megtekinthetjük, természetesen a Mini Italia épületeivel megegyező méretben is kialakítási minőségben. Aki belefárad a sétába, a büfékben pótolhatja az elveszett kalóriákat, az esetlegesen unatkozó gyerekek jókora játszótéren vezethetik le fölös energiáikat.

A Piazza Italia egy 4-5 méter magasságú épületsorral körülvett terecske, ahol az ablakokban a „Süsü a sárkány” alakjait idéző módon jelennek meg a különböző figurák, hogy perlekedjenek egymással, méltatlankodjanak, amiért megzavartuk őket, vagy éppen csak gondtalanul énekeljenek, ízelítőt nyújtva az olasz mindennapok jellegzetes temperamentumos stílusából.

Ennél is nagyobb méretben építették fel a velencei Szent Márk teret, sőt még egy hosszú lagúnát is, melyen az igazi gondolázást imitálva lehet végig hajókázni a „vízre épült” Velencét idéző életszerű díszletek között.

0bab81ba-bd00-46da-8c48-53d11d22dfcf.JPG

A különféle „városnézésekbe” belefáradva egy éles váltással még megtekinthetünk egy hamisítatlan őskori környezetet is Jurassic Parkba illő állatokkal, találkozhatunk Pinocchióval, vagy éppen ágyúval lődözhetünk egy nagy középkori várra, és a program lehetőségeknek még itt sincs vége. Aki mindent meg akar nézni, és ki akar próbálni, annak tulajdonképpen nem is elég egy nap, éppen ezért hasznos figyelmesség a park üzemeltetőitől, hogy a jeggyel másnap is vissza lehet menni, vagyis a belépő lényegében (egymást követő) két alkalomra szól.

Az Italia in Miniatura igazi családi látványosság, ahol kicsik és nagyok egyaránt találnak maguknak érdekes néznivalót és programot, mielőtt újra az Adria hullámaiba vagy éppenséggel az éjjel-nappal lüktető Rimini forgatagába vetnék magukat.

Italia in Miniatura: Viserba di Rimini, Via Popilia 239. (S.S. 16 “Adriatica” – Km. 197.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caffeitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr2412749710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása