Kávé, Mámor, Itália

Kávézás és barangolás Olaszországban!

Rómában a metróban szövődnek a szerelmek

2017. szeptember 05. 10:18 - Nicola Venerdi

Azt már minden Rómába látogató turista régóta jól tudja, hogy a metró kocsikon sajnos sok zsebes vadászik áldozatai értékeire, azonban amint azt egy felmérés kimutatta, utazás közben nemcsak a pénztárcánkat, hanem a szívünket is könnyen elveszíthetjük.
romemetro.JPG


A magányos szíveknek nyújt segítséget a római metró, amely egy felmérés szerint egyre több magányos embernek kínál lehetőséget arra, hogy párt találjon magának. Egészen pontosan tíz rómaiból kettő a metrón találkozik szíve választottjával – derítette ki a Nők és az életminőség című, Rómában végzett társadalomkutatási felmérés.

A Corriere della Sera napilap római kiadásában közölt eredmények szerint a néhány évvel ezelőtti gazdasági válság óta egyre többen utaznak autó helyett metróval, így a mai szerelmespárok már leggyakrabban nem a tengerparton, nem a korzón és nem is az edzőteremben találnak egymásra, hanem a tömegközlekedési eszközökön. Az óriási Rómában pedig metróval utaznak a legtöbben, naponta több mint fél millióan. Talán a mozdulatlanságig utassal teli metrószerelvények, a peronon töltött hosszú várakozási idő vagy a gyakori meghibásodás miatti veszteglések alatt születnek a szerelmek – találgatta az újság.

caffe-ad-blog_copy_1.jpg


A felmérés szerint a szemkontaktus teremti az első vonzalmat és az is segíti a találkozást, amikor egy férfi átadja a helyét egy nőnek. A vizsgálat ráadásul a metrószerelmet tartósnak is tartja hangsúlyozva, hogy a földalatti kapcsolatok harmincnyolc százaléka vezet házassághoz, miközben a Facebookon született szerelmeknek csak huszonnyolc százaléka, így még mindig a valóság vezet a virtuális világ előtt.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://caffeitalia.blog.hu/api/trackback/id/tr812804710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása